Aprilli teatevõistlused 2024

Aprilli kohta võib öelda, et see oli teatevõistluste kuu, sest väljaspool kooli toimusid mitmed teatevõistlused.

5. aprillil osales Raasiku Kool Õismäe sportmängude hallis toimunud Rimi jalgpalli osavusfestivalil. Meie koolist oli osalemas neli võistkonda: 2. klassi võistkond, 3.klassi võistkond, 4. klassi võistkond ning 5.klassi võistkond. Arvestust peeti eraldi 1.-3. klasside ning 4.-5. klasside seas ning iga võistlusharjutust tehti läbi kaks korda.   

Esimene teatevõistlus jalgpalliga, mis ette võeti, oli pendelteatejooks. Pall oli vaja slaalomit tehes raja teise otsa võistkonnakaaslase kätte toimetada. Teises harjutuses oli vaja täpset löögioskust ning pall võistkonna peale 12 korral väravasse lüüa. Kolmandas harjutuses pandi palli vedamise ja löömise oskused kokku, mis tähendas et peale slaalomit oli vaja pall ka väravasse lüüa. 

Iga harjutuse sooritusaja pingerea järgi jagati võistkondadele punkte ning kokkuvõttes võitis kõige rohkem punkte kogunud võistkond. Kolme harjutuse peale kokku sai 1.-3. klasside arvestuses Raasiku Kooli II võistkond (ehk 3. Klassi võistkond) 4 punkti ja 11. koha ning Raasiku Kooli I võistkond (ehk 2. klassi võistkond) 19 punkti ja 6. koha. Nooremas vanuseastmes osales kokku 11 võistkonda.

4.-5. Klasside arvestuses kogus Raasiku Kool II (5. klassi võistkond) 11 punkti ning sai 8. koha. Raasiku Kooli I võistkond (4. klass) kogus 18 punkti ning võitis 4. koha. Kõik osalejad said sponsorite poolt auhindu ning koolidele jagati ka võistlustel kasutatud pallid. Traditsiooniliselt kirjutasid Raasiku Kooli osalejad oma pallidele nimed peale enne kui need spordihoones kasutusse läksid. 

 

11. aprillil osales Raasiku Kooli 16-liikmeline võistkond Kehra spordihoones toimunud “Tähelepanu, start” Harjumaa võistlustel. Võistkonda kuulusid 2 poissi ja 2 tüdrukut teisest, kolmandast, neljandast ja viiendast klassist. Kokku oli osalemas 11 võistkonda Harjumaa erinevatest koolidest ning aja peale läbiti kolm erinevat teatevõistlust.

Esimeses teatevõistluses pidi viima tennisepalli ees olevasse võimlemisrõngasse, selle rõngaga edasi vedama ootavale matile, tennisepall käes tegema ringid ümber kahe koonuse ja kolmanda ümbert tagasi pöörduma. Tagasi tulles oli vaja tennisepall rõngaga alguspunkti tagasi vedada ning see siis järgmisele võistkonnakaaslasele anda, kes rada läbima asus. 

Teises teatevõistluses oli tennisepall vaja asetada madalale tähisele, teha tirel ette, põrgatada kahes rõngas 3 korda võrkpalli, joosta palliga ümber tähise ning tagasi liikudes tegevusi korrata. 

Kolmandas teatevõistluses pidi üks osaleja teatepulga ees olevasse rõngasse panema, toenglamangus olles koonuste pealt madalad tähised maha tõstma ning ühest rõngast 2 palli ükshaaval kaugemal olevasse rõngasse viima. Tagasi joostes oli vaja teatepulk taas üles võtta, et see järgmisele anda, kes tähised koonustele tõstis ning pallid tagasi esimesse rõngasse tõi.

Võistlustel peeti eraldi arvestust suurte ja väikeste koolide vahel ning Raasiku Kool tuli võistlustelt tagasi 3. kohaga väikeste koolide arvestuses. Võistkonnas andsid oma panuse Marcus, Kristjan, Kirsi, Linnet, Romet S., Aleks, Evelina, Marleen, Romet A., Andero, Kevin, Laura, Iti, Nicolas, Grete ja Maily. 

 

16. aprillil võeti taaskord ette rongisõit Kehrasse, kus seekord toimus Osavaim korvpallur Harjumaa koolidevahelised võistlused kuni 5. klasside poistele ja tüdrukutele ning 6.-7. klasside tüdrukutele.

Teatevõistluseid korvpalliga oli erinevaid: pidi palli põrgatades slaalomi läbima; lisaks suurele slaalomile ka korvi viskama; viskama korvi erinevatelt kaugustelt ja teisi sarnaseid kombinatsioone. 

6.-7. klassi tüdrukud võistlesid ühel korvpalliväljakul, sest neil olid korvid kõrgemal, ning kuni 5. klassi poisid ja tüdrukud sooritasid kordamööda harjutusi teisel väljakul.

Kuni 5. klassi poiste arvestuses oli osalemas 7 võistkonda. Raasiku poisid saavutasid oma aegadega 6. koha. Ka kuni 5. klasside tüdrukute ja 6.-7. klasside tüdrukute arvestuses jäi tulemuseks 6. koht (võistkondi oli samuti 6) ja kuhjaga uusi kogemusi.